Share
hero
one-column

Käyttäjälähtöinen oppimisympäristö uudistuu tarpeiden mukaan

Onko nykyinen oppimisympäristönne toimiva? Tukevatko eri tilat toimintakulttuuria ja käyttötarpeita, viihdytäänkö niissä ja ovatko tilat tehokkaassa käytössä? Palveleeko nykyinen oppimisympäristönne jatkuvasti uudistuvia opettamisen ja oppimisen tapoja?

Oppilaitosten toimintakulttuuri on murroksessa, ja opettamisen ja oppimisen tavat ovat yhä monimuotoisempia. Uudet käytännöt ja menetelmät edellyttävät myös oppimisympäristön uudistamista. Se kannattaa tehdä käyttäjälähtöisellä ja osallistavalla tavalla.

Koulut ja oppimisympäristöt on perinteisesti suunniteltu kestämään jopa kymmeniä vuosia. Nykyisen muutostahdin vuoksi on kuitenkin vaikea ennustaa, koska ja miten opettamisen ja oppimisen tavat muuttuvat ja mitä opetusympäristöltä sen vuoksi vaaditaan.

Martelan uusi Oppimisympäristö palveluna -malli vastaa tähän haasteeseen. Sen avulla oppilaitoksiin pystytään luomaan helposti muokattavia, monimuotoisia oppimis- ja opetustiloja, käyttäjien yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Palveluun sisältyy oppimisympäristön jatkuva optimointi.

Martelan Learning environment as a Service varmistaa, että oppimisympäristö on aina parhaimmillaan.

one-column-2

Neljä askelta oppimisympäristön jatkuvaan optimointiin

 
oppimisymparisto

Oppimisympäristö palveluna -mallin hyödyt

Oppimisympäristöä testataan, arvioidaan ja kehitetään jatkuvasti.

Oppimisympäristö luodaan käyttäjätiedon ja -kokemuksen perusteella.

Työn tuottavuus ja innovaatiokyky kasvaa

Käyttäjäkokemus paranee samalla kun toiminta- ja oppimiskulttuuri uudistuu.

Budjetointi helpottuu – kokonaiskustannukset ovat ennakoitavissa ja hallittavissa.

Osallistu webinaariin tiistaina 21.4. klo 14-15

Miten luodaan toiminnallinen, esteettinen ja laadukas oppimisympäristö?

Webinaarissa pureudutaan käyttäjälähtöisten oppimisympäristöjen suunnitteluun Martelan oppimisympäristöasiantuntija Paula Viertolan sekä Business Manager Hanna Räsäsen kanssa.

Ilmoittaudu webinaarin tästä!
three-column
sectional-1

Kokoa sopiva palvelupaketti

Koulut ja oppilaitokset ovat monitilaympäristöjä, joiden tulee palvella käyttäjiään joustavasti. Martelan Oppimisympäristö palveluna -malli takaa oppimisympäristön, joka on aina parhaimmillaan.

Oppimisympäristö palveluna toteutetaan aina organisaation ja käyttäjien tarpeisiin sovitettuna ratkaisuna. Pakettiin voi valita kehittämistavoitteiden ja -tarpeen määrittelyn, osallistavan suunnittelun ja oppimisympäristön toteutuksen.

Jatkuvaan optimointimalliin kuuluu tilojen käytön ja käyttökokemuksen mittaaminen ja analysointi, osallistava uudistamissuunnittelu, kalusteet palveluna, optimointi- ja kierrätyspalvelu ja toimintakulttuurin kehittämistyö.

Hyödynnämme saatuja tietoja ja teemme suunnitelmat yhdessä käyttäjien kanssa. Martelan tiimi vastaa oppimisympäristön toteutuksesta ja sen jatkuvasta optimoinnista.

Oppimisympäristö palveluna -mallin pariin pääsee helposti. Jo käyttökokemusten keräämisen ja tilojen käyttöasteen mittaamisen avulla pystymme kehittämään oppimisympäristöä ajanmukaiseksi ja käyttäjien tarpeita vastaavaksi.

ebook

Haluatko kuulla lisää?

Oppimisympäristö palveluna -mallin avulla saat aidosti käyttäjälähtöisen työympäristön, jatkuvana palveluna.

Ole edelläkävijä ja pyydä asiantuntijaamme olemaan Sinuun yhteydessä!

sectional-2

Esimerkkipaketti muunneltavasta luokkahuoneesta

36 kk
887 €/kk (alv 0 %)

Käyttäjälähtöisen monitilaympäristön toteutus.

Kalusteet palveluna (kalusteiden arvo 25 000 €).

Jatkuva oppimisympäristön optimointipalvelu,
toteutetaan vuosittain, tarkistus 12 kk välein.

Käyttökokemuksen mittaus, analysointi ja raportointi.

Lisäpalveluna: käyttökokemuksen mittaus, analysointi ja raportointi.

Tapahtuma- ja työpajatila Kalasatama Urban Lab taipuu moneksi Martelan palvelumallin ansiosta

Kauppakeskus REDI:ssä sijaitseva Kalasatama Urban Lab on Fiksu Kalasatama -hankkeen yhteiskehitys- ja tapahtumatila, joka toimii yritysten, kaupunkilaisten ja kaupungin toimialojen kohtaamispaikkana. Muotoilustudio Yesperin suunnittelijat Leena Raudaskoski ja Anna-Mari Knuuti halusivat luoda Kalasatama Urban Labista omatoimikäyttöisen, moniin eri tarpeisiin mukautuvan tilan.

– Suunnittelun lähtökohtana oli superjoustava, ekologinen ja toiminnallinen tila, jonka tuli olla helposti muokattavissa kalustusta muuttamalla. Tilan tuli soveltua työpajoihin, kokouksiin, näyttelyihin ja muuntua tarvittaessa moneen käyttöön, vaikka joogatunteihin, Raudaskoski ja Knuuti luettelevat.

Martelan palvelumallin ansiosta kalustusta voidaan nyt muuttaa tilanteen mukaan.

– Palvelumalli on myös ekologisuutta tukeva ratkaisu, sillä käyttämättä jääneet kalusteet saadaan kiertoon. Se vähentää ympäristökuormaa, suunnittelijat kiittelevät.

Kalasatama on Helsingin ilmastotavoitteiden mallialue, jossa kehitetään ja kokeillaan erilaisia resurssiviisaita ratkaisuja ja jakamistalouden muotoja. Kalasatamasta löytyykin jo nyt yhteiskäyttöparkkipaikkoja, -tiloja ja -autoja.

– Kehitämme parhaillaan Tilat palveluna -toimintamallia, ja tilan kalustaminen palveluna tukee ajatusta erinomaisesti, Fiksu Kalasatama -hankkeen Community Manager Maija Bergström Forum Viriumista sanoo.

– Etsimme Kalasatama Urban Labiin innovatiivista kumppania kokeilun toteuttamiseen, ja Martela oli valmis kokeilemaan, miten heidän palvelumallinsa muuntuisi nopeasykliseen kalustamiseen ja tilan muokkaamiseen siten, että kalustus voisi vaihtua tapahtumien tarpeiden mukaan tarvittaessa vaikka päivittäin. Tämä palvelu sopii ilmastotavoitteiden mallialueelle hyvin. Haluamme hyödyntää Kalasatama Urban Labissa Martelan outlet-valikoimaa ja pitää hiilijalanjälkeä tällä tavalla matalana. Odotamme yhteistyötä innolla, Bergström sanoo.

  • Kalasatama Urban Lab avattiin marraskuussa 2018.
  • Kauppakeskus REDI:n kolmannessa kerroksessa sijaitseva
    monitoimitila soveltuu 60 henkilön tilaisuuksiin, ja siellä
    järjestetään sekä kaikille avoimia että yksityistilaisuuksia.
  • Fiksua Kalasatamaa ja sen tapahtumia voi seurata osoitteessa
    www.fiksukalasatama.fi.
recycle

Waste Nothing – Oppimisympäristö palveluna
on vastalause kertakäyttökulttuurille

Martela noudattaa kaikessa toiminnassaan Waste Nothing -periaatetta ja pyrkii näin omalta osaltaan minimoimaan ympäristökuormitusta. Hyväkuntoiset kalusteet myydään Martela Outlet -myymälän tai verkkokaupan kautta ja osa kalusteista huolletaan ja/tai verhoillaan uudelleen ennen myyntiä. Tiensä päähän tulleet kalusteet hyödynnetään energiantuotannossa tai uusioraaka-aineena.

sectional-3
sectional-4
webinar

Katso webinaaritallenne
Julkaistu keväällä 2019

Oppimisympäristö palveluna – Learning Environment as a Service

Miten oppimisympäristöjä voidaan kehittää käyttäjälähtöisesti?
Miten ne pysyvät optimoituina?
Minkälaisia palvelumalleja on olemassa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin ovat vastaamassa Martelan asiantuntijat Henna Immonen, Antti Sulkumäki, Eerikki Mikkola ja Paula Viertola. Webinaaritallenteen kesto on 30 minuuttia.

Katso tallenne