Share
hero
one-column

WaaS – työympäristö jatkuvasti päivittyvänä palveluna

Johtamiskulttuuri on murroksessa, ja osallistava johtaminen yleistyy. Samalla myös henkilöstön työtavat uudistuvat. Monen työntekijän mielestä on itsestään selvää, että työnantaja suhtautuu työskentelyaikaan ja -paikkaan joustavasti. Muuttuvat työskentelytavat ja työntekijöiden tarpeet edellyttävät myös työympäristön jatkuvaa uudistamista.

Käyttäjälähtöinen työympäristö mukautuu tarpeiden mukaan

Onko sinun yrityksessäsi työympäristö kunnossa? Vastaavatko eri tilat ja ympäristöt käyttötarpeita, viihdytäänkö niissä ja miten usein niitä käytetään? Oletko miettinyt, ovatko omat työpisteet työntekijöille yhä välttämättömiä?

Toimitilat on perinteisesti suunniteltu kestämään viisi tai seitsemän vuotta. Nykyisen muutostahdin vuoksi on kuitenkin mahdotonta tietää, koska ja miten oman organisaation tilanne, henkilöstön määrä ja työn tekemisen tavat muuttuvat.

Martelan Workplace as a Service -palvelun avulla varmistat, että yrityksesi työympäristö on aina parhaimmillaan.

one-column-2

4 hyvää syytä käyttää Workplace as a Service -palvelua:


Työhyvinvointi paranee

Työ- ja johtamiskulttuuri uudistuu

Työn tuottavuus ja innovaatiokyky kasvaa

Kokonaiskustannukset laskevat

Otsikko
three-column
ebook

Tilaa maksuton eBook ja opi työympäristön kehittämisestä lisää

Martelan asiantuntijat ovat kirjoittaneet inspiraatio-oppaan, josta löytyy lukuisia vinkkejä käyttäjälähtöisen työympäristön kehittämiseen, tietoa työympäristöpalvelun hyödyistä ja esimerkkilaskelmia kuukausipaketeista.

Täytä yhteystietosi, niin saat eBookin sähköpostiisi.

Tapahtuma- ja työpajatila Kalasatama Urban Lab taipuu moneksi WaaS:n ansiosta

Kauppakeskus REDI:ssä sijaitseva Kalasatama Urban Lab on Fiksu Kalasatama -hankkeen yhteiskehitys- ja tapahtumatila, joka toimii yritysten, kaupunkilaisten ja kaupungin toimialojen kohtaamispaikkana. Muotoilustudio Yesperin suunnittelijat Leena Raudaskoski ja Anna-Mari Knuuti halusivat luoda Kalasatama Urban Labista omatoimikäyttöisen, moniin eri tarpeisiin mukautuvan tilan.

– Suunnittelun lähtökohtana oli superjoustava, ekologinen ja toiminnallinen tila, jonka tuli olla helposti muokattavissa kalustusta muuttamalla. Tilan tuli soveltua työpajoihin, kokouksiin, näyttelyihin ja muuntua tarvittaessa moneen käyttöön, vaikka joogatunteihin, Raudaskoski ja Knuuti luettelevat.

Martelan WaaS-palvelumallin ansiosta kalustusta voidaan nyt muuttaa tilanteen mukaan.

– Palvelumalli on myös ekologisuutta tukeva ratkaisu, sillä käyttämättä jääneet kalusteet saadaan kiertoon. Se vähentää ympäristökuormaa, suunnittelijat kiittelevät.

Kalasatama on Helsingin ilmastotavoitteiden mallialue, jossa kehitetään ja kokeillaan erilaisia resurssiviisaita ratkaisuja ja jakamistalouden muotoja. Kalasatamasta löytyykin jo nyt yhteiskäyttöparkkipaikkoja, -tiloja ja -autoja.

– Kehitämme parhaillaan Tilat palveluna -toimintamallia, ja WaaS, tilan kalustaminen palveluna, tukee ajatusta erinomaisesti, Fiksu Kalasatama -hankkeen Community Manager Maija Bergström Forum Viriumista sanoo.

– Etsimme Kalasatama Urban Labiin innovatiivista kumppania kokeilun toteuttamiseen, ja Martela oli valmis kokeilemaan, miten WaaS-malli muuntuisi nopeasykliseen kalustamiseen ja tilan muokkaamiseen siten, että kalustus voisi vaihtua tapahtumien tarpeiden mukaan tarvittaessa vaikka päivittäin. WaaS-palvelu sopii ilmastotavoitteiden mallialueelle hyvin. Haluamme hyödyntää Kalasatama Urban Labissa Martelan outlet-valikoimaa ja pitää hiilijalanjälkeä tällä tavalla matalana. Odotamme yhteistyötä innolla, Bergström sanoo.

  • Kalasatama Urban Lab avattiin marraskuussa 2018.
  • Kauppakeskus REDI:n kolmannessa kerroksessa sijaitseva monitoimitila soveltuu 60 henkilön tilaisuuksiin, ja siellä järjestetään sekä kaikille avoimia että yksityistilaisuuksia.
  • Fiksua Kalasatamaa ja sen tapahtumia voi seurata osoitteessa www.fiksukalasatama.fi.
sectional-1

Työympäristö, joka on aina parhaimmillaan

Martelan Workplace as a Service (WaaS) -palvelun avulla yrityksesi saa päivittyviin tarpeisiinsa sopivan työympäristön. Teemme suunnitelmat yhdessä yrityksesi edustajan kanssa, ja WaaS-tiimimme vastaa työympäristön toteutuksesta ja sen jatkuvasta optimoinnista.

Martelan Workplace as a Service -palvelumallin ansiosta sinun ei enää tarvitse pohtia tai arvailla tulevien vuosien työympäristötarpeita. WaaS palveluna takaa, että yrityksesi saa yksittäisten kalusteiden sijaan koko toimiston elinkaaren kattavan, muutoksiin mukautuvan ratkaisun.

Takaamme, että yrityksesi saa houkuttelevan ja käyttäjälähtöisen työympäristön, josta löytyy juuri oikeanlaiset tilat keskittymistä vaativalle työlle, tiimityölle, rentoutumiselle, kohtaamisille ja kokouksille.

Kun työntekijät viihtyvät, työhyvinvointi paranee ja luovuus lisääntyy. Kaikki tämä heijastuu työn tuottavuuteen. Henkilöstön tarpeet huomioiva yritys on myös houkutteleva työnantaja.

WaaS sopii erityisen hyvin yrityksille, jotka ovat siirtymässä uuteen työtapaan ja monitilaympäristöön. Palvelu soveltuu myös moderniin coworking-tilaan, jossa työskentelee monen eri yrityksen työntekijöitä.

WaaS huolehtii tiloista, kalusteista ja ihmisistä – toimiston koko elinkaaren ajan.

sectional-2

Toimitilojen optimointi säästää rahaa

WaaS-palvelu toteutetaan aina asiakkaan tarpeisiin sovitettuna ratkaisuna. Pakettiin voi valita:

  • tilojen käyttöasteen ja käyttökokemuksen mittaamisen
  • työympäristön suunnittelun ja optimoinnin
  • kalusteet ja sisustusratkaisut
  • muutostöiden toteuttamisen
  • työtapojen kehittämisen, joka tehdään yhdessä yrityksen henkilöstön kanssa.

WaaS-palvelun pariin pääsee helposti. Jo henkilöstön käyttökokemuksen ja tilojen käyttöasteen mittaamisen avulla pystymme kehittämään työympäristöä henkilöstön tarpeita vastaavaksi. Yrityksen tilojen huolellinen suunnittelu ja optimointi vähentää tilantarvetta, ja se näkyy vuokra-, ylläpito- ja huoltokuluissa. WaaS-palvelu poistaa omistamisen riskin – siksi se sopii erinomaisesti edelläkävijäyrityksille, jotka pyrkivät välttämään turhia hankintoja.

Esimerkkipaketteja

WaaS-palvelupaketti A
36 kk
1000 €/kk (alv 0 %)

Monitilaympäristön toteutus.

Kalusteet palveluna
(kalusteiden arvo: 25 000 € + asennus 1 000 €).

Jatkuva työympäristön optimointipalvelu 370 €/kk.

Käyttökokemuksen mittaus, analysointi ja raportointi.

Lisäpalveluna uudistamissuunnittelu ja kalusteoptimointipalvelu.

WaaS-palvelupaketti B
36 kk
2 990 €/kk (alv 0 %)

Monitilaympäristön toteutus.

Kalusteet palveluna
(kalusteiden arvo: 100 000 € + asennus 4 000 €).

Jatkuva työympäristön optimointipalvelu 568 €/kk.

Käyttökokemuksen mittaus, analysointi ja raportointi.

Lisäpalveluna uudistamissuunnittelu ja kalusteoptimointipalvelu.

recycle

Waste Nothing – WaaS on vastalause kertakäyttökulttuurille

Martela noudattaa kaikessa toiminnassaan Waste Nothing -periaatetta ja pyrkii näin omalta osaltaan minimoimaan ympäristökuormitusta. Hyväkuntoiset kalusteet myydään Martela Outlet -myymälän tai verkkokaupan kautta ja osa kalusteista huolletaan ja/tai verhoillaan uudelleen ennen myyntiä. Tiensä päähän tulleet kalusteet hyödynnetään energiantuotannossa tai uusioraaka-aineena.

WaaS mukautuu muutokseen

Nopeasti muuttuvassa maailmassa on lähes mahdotonta tietää, miten oman organisaation tilanne, henkilöstön määrä ja työn tekemisen tavat tulevat lähivuosina, tai jopa lähikuukausina, muuttumaan. Workplace as a Service -palvelu on suunniteltu vastaamaan muutoksen tuomiin haasteisiin siten, että yritys voi jättää työtilojen optimoinnin täysin Martelan vastuulle. Näin työympäristö on aina parhaimmillaan.

WaaS-palvelusta maksetaan kerran kuukaudessa, ja yritys maksaa vain siitä, mitä se aidosti tarvitsee. Tämä helpottaa budjetointia ja kulujen hallintaa.

sectional-3
sectional-4
ContactUs