Share

Tervetuloa Martelan Visionaries of work -sivulle! Täällä pääset tutustumaan edelläkävijöiden näkemyksiin työkulttuurin kehittämisestä.

Ajankohtaisissa aiheissa peilataan työn kehittämistä nyt ja tulevaisuudessa. Näkemyksiään jakavat johtajat, joille työympäristö on strategian jalkautuksen työkalu sekä työympäristökehittämisen asiantuntijat, jotka suunnittelevat joustavia, käyttäjälähtöisiä työympäristöjä. Parhaat työympäristöt parantavat työntekijäkokemusta, tehokkuutta ja innovointikykyä sekä laskevat kustannuksia.

Optimoitu työympäristö mukautuu tarpeisiin

Työtavat ja työkulttuuri muuttuvat nopeammin kuin koskaan. Työympäristö onkin yhä vahvemmin dynaaminen johtamisen väline: työympäristöllä voidaan ohjata organisaatiota kohti tavoiteltua muutossuuntaa. Elinkaariajattelu on kertaluonteisen projektin vastakohta – se auttaa laventamaan huomiota vain suunnitteluvaiheeseen keskittyvistä päätöksistä työympäristön jatkuvaan kehittämiseen.

Inspiroivia lukuhetkiä!

Lue uusi whitepaperimme: Opas työympäristön muutoksen hallintaan.

Whitepaperissa kerrotaan mm. mitä Martela Insights -tietopankki paljastaa pohjoismaisten työpaikkojen arjesta ja työympäristöjen muutostarpeista. Yritys-casessa kuvataan, miten suomalaisen pk-yrityksen toimitilojen muutosprojekti toteutettiin ja mitkä olivat projektin tärkeimmät opit. Lisäksi saat viisi käytännöllistä vinkkiä onnistuneeseen työympäristömuutokseen.

Tutustu tuoreimpiin blogiartikkeleihimme

Bloggaajina Eeva Terävä, Head of Workplace Development, Martela, Kati Tammilehto, COO PwC Suomi sekä Mikko Mäkelä, VP Innovation to market, Martela.

Miten työn murros näkyy työtiloissa?

Toimistot eivät ole ainakaan täysin onnistuneet uudistumaan työn murroksen mukana. Työtehoseuran mukaan keskeytykset vievät keskimäärin 20-30 prosenttia tietotyöläisen..
Lue lisää »

Toimisto on kuollut, long live the toimisto!

Tein kandintutkielmani 2000-luvun alussa etätyöstä. Lueskelimme työparini kanssa Pekka Himasen tulevaisuusvisioita ja aineiston keräsimme tietenkin Nokialta..
Lue lisää »

Miten oman työhuoneen rauha siirretään avotoimistoon?

Työympäristöissä on tapahtunut laaja siirtymä työhuoneista avotoimistoihin. Muutoksen vaikutukset työntekijöihin ovat olleet merkittäviä, mikä ilmenee myös keräämästämme Martela..
Lue lisää »

Toimitilojen kehittäminen on jatkuva prosessi

Työympäristöön liittyvät päätökset tulee tehdä liiketoimintaperusteisesti. Kun toimitiloja muokataan liiketoiminnan muuttuvien tarpeiden mukaan, tarkoittaa tämä...
Lue lisää »

Henkilöstön hyvinvointi on vasta puoli voittoa

Työympäristöä ajatellaan perinteisesti työn suorittamisen paikkana, mutta henkilöstön viihtyvyys ja hyvinvointi ovat yhä vakiintuneempia arvoja toimistoja suunniteltaessa.
Lue lisää »

Muutosjohtamista eri aaltopituuksilla

Monitilatoimistoja koskeva keskustelu käy kuumana. Törmään työympäristömuutosten konsultin työssäni jatkuvasti tämän suoranaisen hypetyksen kääntöpuoleen eli pelkoon..
Lue lisää »

Lue Tulevaisuuden työympäristö -whitepaper

Whitepaperissa käsitellään mm. millainen on optimaalinen työympäristö, miten data ja mittaaminen auttavat kehitystyössä, miten työympäristö voi toimia johtamisen välineenä ja mitä hyötyjä elinkaariajattelu tuo yritykselle.
Lataa whitepaper »

Yhteydenotto

Haluatko tietää lisää työympäristön ja -kulttuurin kehittämisestä ja keskustella asiantuntijoidemme kanssa? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.